Yorum: #1
10-26-2009, 23:54
Kırmızı et kanser riskini yükseltiyor
Klinik çalışmalar, kırmızı etin akciğer kanseri riskini yükselttiğini ortaya çıkardı. Amerikan Sağlık Enstitüsü'nde yapılan araştırmaya göre, kırmızı et yiyenlerde akciğer kanseri riski yüzde 20, bağırsak kanseri riski ise yüzde 24 artıyor. Kırmızı ette bulunan N-Nitroso gibi bileşimlerin kansere yol açtığı belirtildi.
Klinik çalışmalar, kırmızı etin akciğer kanseri riskini yükselttiğini ortaya çıkardı. Amerikan Sağlık Enstitüsü'nde yapılan araştırmaya göre, kırmızı et yiyenlerde akciğer kanseri riski yüzde 20, bağırsak kanseri riski ise yüzde 24 artıyor. Kırmızı ette bulunan N-Nitroso gibi bileşimlerin kansere yol açtığı belirtildi.