Yorum: #3
10-31-2012, 15:17
(10-30-2012, 18:04)proF.Ua_FaKe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tek böyle düşünen sen değilsin merak etme ben ve benim gibilerde böyle düşünüyorlar.Ama asıl sorun şu neden böyle kişilerin sayısı az ?
Neden ? Evet güzel soru :) Bana göre nedeni insanların işine gelmemesi kardeş..Yani adam kodaman mesela Koç Holding Ya da Sabancı Grubu bunlarda sözde muhafazakar demi ? Ama sağcı :) Adam diyorki kardeşim diyanetin bana gösterdiği dine göre ;
Ben yılda 40 ta 1 zekatımı veriyorum sadakamı veriyorum kurbanımı kesiyorum..Ben niye durduk yere varımı yoğumu satıyımda dağıtayım zorum ne diyor..Yani diyanete sığınıyorlar..Size duyduğum bi kıssayı anlatiyim..
Zamanında Zengin bir adam varmış ve birgün o adam Peygamner efendimizin sahabelerinden Amr bin xx (tam adını unuttum :) ) ın yanına giderek..
-efendim ben de sizin gibi olmak istiyorum,Ne yapmam gerekiyor ? diye sormuş.
Sahabe de cevap olarak ;
- Git demiş önce varını yoğunu ne varsa sat sonra onu git bir ırmağa at demiş..Sonra gel yanıma demiş..
- Peki efendim demiş ve gitmiş tüm varını yoğunu satmış..ve
parayı tam salacakmış ki ırmağa demişki ne olur ne olmaz ben bu parayı bi ipe bağlayayım sonra ağaca bağlayıp ırmağa salayım demiş ve öyle yapmış :) Ardından Sahabenin yanına gitmiş ve
-Efendim saldım ırmağa parayı demiş şimdi ne yapmam gerekiyor demiş..
-Sahabe adamın gözlerine bakmış ve
-Sen de o Parayı salmış rahatlık yok ,Gözlerinde o ışığı görmedim demiş :)
Bizimkilerde o misal kardeş şimdi hem müslüman olayım diyor hemde kalkıp israille Amerikayla ortak iş birliği yapıyor ve dünyanın ilk 10 zenginini arasında olmayla gurur duyuyor..Yani kendini kandırıyor ve aslında farkında ama farkında olmamak istiyor çünkü Menfaatleri Dine uymuyor.. Yanı bence Nedeni kısaca Milletlerin Maymun İştahlı olmaktan vazgeçmemesi kardeş...Vesselam