Yorum: #1
06-02-2013, 17:05
Malzemeler
1 tane soğan
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı erişte
1 litre su(et suyuyla karışık)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
tuz, dilerseniz limon suyu
Hazırlanışı
soğanları yemeklik doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. ( ben zeytinyağı kullandım) kavrulan soğanın üzerine unu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. daha sonra salçayıda ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz. yavaş yavaş suyu eliyoruz devamlı karıştırıyoruz. en son olarak erişteyi ekliyoruz ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz. üzerine nane serpiyoruz ve yemeğimiz servise hazır. afiyet olsun
1 tane soğan
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı erişte
1 litre su(et suyuyla karışık)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
tuz, dilerseniz limon suyu
Hazırlanışı
soğanları yemeklik doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. ( ben zeytinyağı kullandım) kavrulan soğanın üzerine unu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. daha sonra salçayıda ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz. yavaş yavaş suyu eliyoruz devamlı karıştırıyoruz. en son olarak erişteyi ekliyoruz ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz. üzerine nane serpiyoruz ve yemeğimiz servise hazır. afiyet olsun
