Yorum: #1
06-02-2013, 16:59
Malzemeler
10 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet tavuk bulyon
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Soğanı, patatesleri ve sarımsakları soyup yıkıyoruz. Soğanları doğrayarak düdüklü tencerede yağda kavuruyoruz. Üzerine 4 eşit parçaya böldüğümüz patatesleri ve sarımsakları ekliyoruz. Daha sonra karabiber, kimyon, tuz, kırmızı biber ve tavuk bulyonu katarak 40 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra çubuk blender ile çekerek 1 su bardağı soğuk süt ekleyip ocağı alıp bir taşım kaynatıp afiyetle içiyoruz.
10 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet tavuk bulyon
1 su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Soğanı, patatesleri ve sarımsakları soyup yıkıyoruz. Soğanları doğrayarak düdüklü tencerede yağda kavuruyoruz. Üzerine 4 eşit parçaya böldüğümüz patatesleri ve sarımsakları ekliyoruz. Daha sonra karabiber, kimyon, tuz, kırmızı biber ve tavuk bulyonu katarak 40 dk pişiriyoruz. Piştikten sonra çubuk blender ile çekerek 1 su bardağı soğuk süt ekleyip ocağı alıp bir taşım kaynatıp afiyetle içiyoruz.